Wat is ROPE ACCESS ?

Rope Access; is een methode voor werken op hoogte die toegang geeft tot punten die niet bereikbaar zijn met traditionele methoden zoals steigers en zware kranen met touwtechnieken.

Het werd voor het eerst opgericht in het begin van de 20e eeuw in Los Angeles, VS om te voorzien de elektriciteitsbehoeften van Las Vegas en werd systematisch gebruikt tijdens de bouw van de Hoover Dam, die in die jaren de grootste dam ter wereld was.

Later, opnieuw in de eerste voorbeelden van wolkenkrabberconstructies in Amerika, werd toegang tot ontoegankelijke plaatsen geboden door aan touwen te hangen. Rope Access werd aanvankelijk gebruikt met de technieken van bergbeklimmen en speleologie. Rope Access heeft zijn eigen technieken en standaarden ontwikkeld met de oprichting van verenigingen zoals SPRAT en IRATA. Als een methode om op hoogte te werken is Rope Acces over de hele wereld geaccepteerd.

HOGE BEVEILIGING

ATLAS is lid van SPRAT, een van ‘s werelds grootste Rope Access Certification-systemen en beheert haar activiteiten binnen het kader van SPRAT-regels en internationale standaarden.

Wij zijn uw Safe Solution Partner in het werken op hoogte met de oplossingen die wij bieden in het kader van internationale rope access standaarden en VCA.

SNEL

Met Atlas garanderen we veel snellere toegang tot de werkveld en ook veel snellere montage en afwerkingstijd dan de traditionele werk methoden.

Rope Access; het is een veel snellere en efficiëntere toegangssysteem dan de methoden als zware kranen en steigers.

ECONOMISCH

Wilt u veel sneller en veiliger werken zonder de kosten voor het plaatsen van de zware kranen en steigers?

INTERNATIONALE STANDAARDEN

Duizenden uren werkervaring in het werken op hoogte met onze gekwalificeerde medewerkers, professionele apparatuur en innovatieve oplossingen vind je bij ATLAS.

Graag delen wij met u onze werkervaring van tienduizenden uren werken op hoogte in verschillende delen van de wereld.

Zijn Rope Access-toepassingen veilig?

– Rope Access-toepassingen zijn de “Veiligste Werken op Hoogte” -methode die al jaren in de ontwikkelde landen van de wereld wordt toegepast.

Vergeleken met steigers, zware kraan en lift kranen

Beschikken over internationale trainingsnormen en materialen over dit onderwerp

Beheerd door “Rope Access Certification Systems” (SPRAT – IRATA), dat over de hele wereld wordt geaccepteerd.

• Houdt het kennisniveau van monteurs actueel met up-to-date trainingen

• Het is één van de snelste werkmethoden met het bereik en toegang tot het veld en als laatst het veld verlaten

• Aangezien ze geen vaste toegangspunten gebruiken die het uiterlijk van hoogbouw zullen verstoren wordt er “schoon werk” aangeboden

• Het is de minst risicovolle werkwijze ter wereld op het gebied van “Werken op Hoogte” ten opzichte van de arbeidsongevallenpercentages.